ссылка тут РіРѕСЂРѕСЃРєРѕРї совместимость женщина лев мужчина СЃРєРѕСЂРїРёРѕРЅ РіРѕСЂРѕСЃРєРѕРї мужчина стрелец женщина козерог РіРѕСЂРѕСЃРєРѕРї любовь Рё секс телец РіРѕСЂРѕСЃРєРѕРїС‹ для СЃРєРѕСЂРїРёРѕРЅР° РЅР° 2016 РіРѕРґ РіРѕСЂРѕСЃРєРѕРї рыбы РЅР° вторую половину 2016 РіРѕРґР° РіРѕСЂРѕСЃРєРѕРї совместимости

Darko Perović

darko-perovic

Darko Perović rođen je 1965. godine u Aranđelovcu u Srbiji. Stripom se počeo baviti nakon što je završio grafičku školu u Beogradu (1983.), a objavljivao je u gotovo svim časopisima na području bivše Jugoslavije. Njegova prva duga priča “Brek” nagrađena je kao najbolji jugoslavenski strip 1987. godine, a objavljena je kao meko uvezani album.

Na salonu stripa u Vinkovcima 1988. godine osvojio je nagradu za scenarij s pričom od šest stranica naslovljenom “Azra, Alaraph...”.

Radio je na storyboardovima, animiranim reklamama i kratkim filmovima. Godine 1991. preselio se u Španjolsku, gdje je u Barceloni radio na kratkim pričama s Enriquem Sanchezom Abulijem (Torpedo); na kratkom serijalu “Abayo en el frio” (Duboko u hladnoći) te na nekoliko storyboardova i animiranih reklama.

Ove priče u Španjolskoj objavili su “Cimoc”, “Creepy”, “Makoki” i “El Vibora”; “Terrific”, “Lancio story” i “Scorpio” u Italiji, a u Francuskoj “BoDoi”. Darko je objavljivao priče i u Brazilu, Kolumbiji, Njemačkoj, Engleskoj i Sloveniji... Zanimljivo je da su priču “En pos del cono desbocado”, koju su potpisali Darko i Abuli, kao scenarij za kratki film upotrijebila dva različita redatelja, jedan iz Slovenije a drugi iz Srbije, a da jedan za drugog nisu imali pojma!

Od 1994. do 2000. godine radio je za reklamnu agenciju iz Amsterdama na kratkim animiranim filmovima. Koncem 1997. godine započeo je svoju prvu priču za “Magičnog Vjetra” koju nikada nije završio. Bila je to “L'uomo senza volto”, koju je kasnije završio Pasquale Frisenda. Suradnju s nakladnikom “Sergio Bonelli Editore” obnavlja u ožujku 2000. godine s “I lupi blu” te epizodom “L’Ultima corsa” (2002.). Premda su postojale konkretne ponude od Dupuisa, do ovoga trenutka ostao je vjeran izdavačkoj kući Sergio Bonelli Editore kao član redakcije prije spomenutoga “Magičnog Vjetra”. Živi i radi u Beogradu, u Srbiji.

Darijo Antunović

Prevoditelj

Posjetitelji Online

We have 53 guests and no members online

MaFest Lokacije

- Pivnica "Pivac"
- Kongresna dvorana, Hotel "Meteor"
- Konoba "Kalalarga"
- Gradska galerija Antuna Gojaka
- Umjetnička galerija Gale Rica

Sve lokacije pogledajte na Google Mapi ovdje.

Presjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović pokroviteljica je 9. MaFesta.

Pretraga

MaFest Staff

Da bi sve prošlo kako treba, MaFestu je neophodan i kvalitetan staff. Stoga, ako ste stariji od 18 godina i želite se aktivno uključiti u stvaranje festivala te od toga imati i određene konkretne koristi - javite nam se! Naša e-mail adresa je:

info@mafest.com

Sponzori

       
Grad Makarska Turistička Zajednica Grada Makarska Mesna Industrija Braća Pivac Vrgorac Hoteli Makarska
       
Ožujsko Pivo Promet Makarska Ministarstvo Kulture RH Ožujsko Pivo
       
Premis Makarska Julius Meinl OTP Banka All In Makarska Riviera