ссылка тут РіРѕСЂРѕСЃРєРѕРї совместимость женщина лев мужчина СЃРєРѕСЂРїРёРѕРЅ РіРѕСЂРѕСЃРєРѕРї мужчина стрелец женщина козерог РіРѕСЂРѕСЃРєРѕРї любовь Рё секс телец РіРѕСЂРѕСЃРєРѕРїС‹ для СЃРєРѕСЂРїРёРѕРЅР° РЅР° 2016 РіРѕРґ РіРѕСЂРѕСЃРєРѕРї рыбы РЅР° вторую половину 2016 РіРѕРґР° РіРѕСЂРѕСЃРєРѕРї совместимости

Keiko Ichiguchi

Keiko Ichiguchi

Keiko Ichiguchi je rođena 19. prosinca 1966. godine u Osaki, ali već sedamnaest godina živi i radi u Bologni. Još kao dijete strastveno je čitala mange, posebno one Ryoko Takahashija i Shojo mange općenito (1). U srednjoj školi je pisala i crtala priče za fanzine i te je radove redovno nosila po raznim festivalima specijaliziranima za neafirmirane autore. Zbog uspjeha koji je ostvarila na toj underground sceni, odlučila je oprobati svoje sposobnosti 1988. godine na prestižnom natječaju koji je raspisao izdavač Shogakukan i na njemu je osvojila prvu nagradu kao najbolja nova autorica.

S novcem od nagrade platila je školovanje na sveučilištu u Osaki te putovanje u Italiju, a paralelno s tim crtala je za Shogakukan pod pseudoninom Keiko Sakisaka. Njena obitelj, naime, nije baš cijenila karijeru koju je odabrala. U tom razdoblju je objavila sljedeće stripove: “Lucia” (1990.), “Otometachi no Sanka” (1991.) te “Me or Aketi Mamadi” (1991.), a brojne priče koje su joj u originalu izašle u magazinu Bessatsu Shōjo Comic naknadno su kompilirane i objavljene kao male monografije. Također je napisala i nekoliko radijskih drama, te je na račun toga uspjela dobiti i posao autorice putopisa za magazin za djevojčice Palet. Suradnja s poznatom izdavačkom kućom Shogakukan okončana je 1994. godine.

Bez fakulteta i stalnog zaposlenja, Keiko je u svojoj  dvadeset i osmoj godini odlučila riskirati te, na nagovor prijatelja, odlazi u Italiju. U početku je osjećala pritisak nove sredine, no kada je upoznala ekipu poznatu pod imenom Kappa Boys (2), ponovno je pronašla samopouzdanje potrebno za nastavak svoga rada. Tako je započela uspješna i, za europske standarde, jako produktivna suradnja koja traje i dan danas.

Prva knjiga koju su radili zajedno bila je za izdavača Star Comics “Oltre la porta” (1995.) i realizirala ju je u suradnji s Andreom Baricordijem, Massimilianom de Giovannijem i Barbarom Rossi. 1997. započinje suradnju i s izdavačem Kodansha, koji objavljuje priče “1945” i “America”. Nadalje, Kappa Eddizioni joj objavljuje “La vista sul cortile” (1999.), Due²(2000.), “Blue” (2001.), “Con gli occhi aperti” (2002.) te “1945” (2003.), a taj strip u Francuskoj na tržište izbacuje Dargaud. Za Kappa Eddizioni joj izlaze i tri broja magazina “Keiko World”, gdje objavljuje eseje i nestripovske sadržaje. Uz sve ovo, Keiko je pronašla vremena da napiše i objavi tri knjige o svojoj domovini, i to: “Perché i giapponesi hanno gli occhi a mandorla” (2004. - također objavljeno u Francuskoj pod etiketom Dargauda), “Anche i giapponesi nel loro piccolo s'incazzano” (2007.) te “Quando i giapponesi fanno ding” (2009.).

Dugi niz godina prevodi poznate mange poput “Berserka” i “Vagabonda” za talijanske izdavače. U Japanu je još 1997. godine započela suradnju s izdavačkom kućom Hakusuisha na serijalu “Mystery Guide” o tajnama koje skrivaju Firenca i Rim, a knjige su izašle 2003. i 2004. godine.

Zadnji stripovi, koje je također objavila za Kappa Eddizioni, nose naziv “Inno alle ragazze” (2007.) i “Dove sussurra il mare” (2010.), a trenutačno radi za magazin Mondo Naif gdje uređuje manga serijal za odrasle “Peach!”, koji izlazi isključivo u Italiji.

Emir Pašanović


1 Shojo mange su namijenjene pretežno djevojkama i djevojčicama uzrasta od 10 do 18 godina. Često obrađuju romantične veze i međuljudske odnose.

2 Kappa Boys je bila četvorka iz Bologne koja se dugi niz godina pokušavala probiti na zahtjevnu talijansku strip scenu. Danas su poznati kao izdavačka kuća Kappa Edizioni te izdaju stripove iz cijelog svijeta, ali i dokumentarnu literaturu.

Prevoditelj

Posjetitelji Online

We have 51 guests and no members online

MaFest Lokacije

- Pivnica "Pivac"
- Kongresna dvorana, Hotel "Meteor"
- Konoba "Kalalarga"
- Gradska galerija Antuna Gojaka
- Umjetnička galerija Gale Rica

Sve lokacije pogledajte na Google Mapi ovdje.

Presjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović pokroviteljica je 9. MaFesta.

Pretraga

MaFest Staff

Da bi sve prošlo kako treba, MaFestu je neophodan i kvalitetan staff. Stoga, ako ste stariji od 18 godina i želite se aktivno uključiti u stvaranje festivala te od toga imati i određene konkretne koristi - javite nam se! Naša e-mail adresa je:

info@mafest.com

Sponzori

       
Grad Makarska Turistička Zajednica Grada Makarska Mesna Industrija Braća Pivac Vrgorac Hoteli Makarska
       
Ožujsko Pivo Promet Makarska Ministarstvo Kulture RH Ožujsko Pivo
       
Premis Makarska Julius Meinl OTP Banka All In Makarska Riviera