ссылка тут РіРѕСЂРѕСЃРєРѕРї совместимость женщина лев мужчина СЃРєРѕСЂРїРёРѕРЅ РіРѕСЂРѕСЃРєРѕРї мужчина стрелец женщина козерог РіРѕСЂРѕСЃРєРѕРї любовь Рё секс телец РіРѕСЂРѕСЃРєРѕРїС‹ для СЃРєРѕСЂРїРёРѕРЅР° РЅР° 2016 РіРѕРґ РіРѕСЂРѕСЃРєРѕРї рыбы РЅР° вторую половину 2016 РіРѕРґР° РіРѕСЂРѕСЃРєРѕРї совместимости

Štef Bartolić

Štef Bartolić

Rocker, bubnjar, ilustrator, strip-crtač, redatelj, animator - sve je to svestrani Štef odjednom!

Rođen je 1967. u Zagrebu gdje i završava školu za primjerenu umjetnost, odjel grafika, a animacijom se profesionalno počinje baviti već s 19 godina.

Član je “Hrvatskog društva filmskih djelatnika” i “Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika”. Nekih dvadesetak knjiga nosi na naslovnici njegove ilustracije pa je dobio i vrijedne nagrade za ilustraciju: 1986. godine na vinkovačkom Salonu stripa, te nagradu Sfera za naslovnicu Monolitha 2003. godine.

Za biblioteku Stribor ilustrirao je knjigu “Vlak u snijegu” na što je Bartolić izrazito ponosan jer mu je u djetinjstvu to bila omiljena literatura.

Animator je na projektima “Čarobnjakov šešir”, “Mali leteći medvjedići” te “Šegrt Hlapić”. Režirao je i animirao četiri jednominutna filma u produkciji Zagreb Filma: “Žohari”, “Pero”, “Slobodna Hrvatska” i “Ne ljuti se čovječe”.

Što se stripa tiče stripa, objavljivao je u Poletu, Studentskom listu (rock pasice), Večernjem listu, Maxi Strip Magazinu (“Inspektor Štefan”) i Plavom Zabavniku (nekoliko tabli vezanih za rock 'n' roll), a nacrtao je i jednu epizodu Hrvatskih Velikana (“Zrinsko-Frankopanska urota”).

Dječji časopisi su bili rezervirani za kontinuirane serijale, pa je tako za Zvrk objavljivao “Komarca” devet godina, a za Modru Lastu “Gluhe laste” četrnaest godina. Ovaj serijal Štefu je donio titulu punopravnog nasljednika pokojnog Ivice Bednjaneca.

Strip za odrasle “Dick Long” objavljivan je u hrvatskom izdanju Playboya od travnja 2000. godine, a s kolegom Esadom Ribićem ilustrirao je edukativnu knjigu o prevenciji i zaštiti od AIDS-a za djecu.

Štefovi fanovi su velikom većinom mlađi naraštaji, oni kojima je preko Modre Laste prenio svoju posebnost. Njegovi likovi u grimasama lica imaju posebnu živost i zbog takve naglašene mimike stječe se dojam da tekst u njegovim stripovima uopće nije ni potreban. Kompozicija i naracija svake table je majstorski odrađena, a sam dizajn likova te dinamika radnje samo još više doprinose ionako snažnom dojmu cjeline.

U suradnji s Darkom Macanom potpisao je strip-album “Komarac: Prop'o plan” (2001.), te “Dick Long: Slučajevi” (2004.), a za Darkovu izdavačku kuću Mentor 2008. objavljuje “Crnog Popaja”. Zagrebačka Fibra 2010. godine objavljuje Štefove “Gluhe Laste”.

Pokojni hrvatski velikan stripa Edvin Biuković svojedobno je za Štefa rekao da ga mrzi kad vidi s kojom lakoćom radi, a on se tamo mora kilaviti, što je jedan od najljepših komplimenata koje jedan kolega drugom može izreći.

Štef ove godine po prvi put dolazi na MaFest, no iskreno se nadamo da to neće biti i zadnji!

Za njega,  na poleđini Crnog Popaja, Darko Macan kaže: “Kako je rođen u prošlome stoljeću, sam sebe smatra klasikom!”

Kristian Ivanac

Prevoditelj

Posjetitelji Online

We have 51 guests and no members online

MaFest Lokacije

- Pivnica "Pivac"
- Kongresna dvorana, Hotel "Meteor"
- Konoba "Kalalarga"
- Gradska galerija Antuna Gojaka
- Umjetnička galerija Gale Rica

Sve lokacije pogledajte na Google Mapi ovdje.

Presjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović pokroviteljica je 9. MaFesta.

Pretraga

MaFest Staff

Da bi sve prošlo kako treba, MaFestu je neophodan i kvalitetan staff. Stoga, ako ste stariji od 18 godina i želite se aktivno uključiti u stvaranje festivala te od toga imati i određene konkretne koristi - javite nam se! Naša e-mail adresa je:

info@mafest.com

Sponzori

       
Grad Makarska Turistička Zajednica Grada Makarska Mesna Industrija Braća Pivac Vrgorac Hoteli Makarska
       
Ožujsko Pivo Promet Makarska Ministarstvo Kulture RH Ožujsko Pivo
       
Premis Makarska Julius Meinl OTP Banka All In Makarska Riviera