ссылка тут РіРѕСЂРѕСЃРєРѕРї совместимость женщина лев мужчина СЃРєРѕСЂРїРёРѕРЅ РіРѕСЂРѕСЃРєРѕРї мужчина стрелец женщина козерог РіРѕСЂРѕСЃРєРѕРї любовь Рё секс телец РіРѕСЂРѕСЃРєРѕРїС‹ для СЃРєРѕСЂРїРёРѕРЅР° РЅР° 2016 РіРѕРґ РіРѕСЂРѕСЃРєРѕРї рыбы РЅР° вторую половину 2016 РіРѕРґР° РіРѕСЂРѕСЃРєРѕРї совместимости

Sylvain Cordurié

sylvain-cordurie
Sylvain Cordurié -
(Francuska) (La Mandragore, Ravermoon, Sherlock Holmes)

Sherlock u srcu

Francuski scenarist Sylvain Cordurié rođen je 16. svibnja 1968. u mjestu Neuilly-sur-Seine i do sada je prema njegovim scenarijima objavljeno 20-ak albuma za najveće francuske izdavačke kuće. Prilagodba različitim žanrovima iznimna je sposobnost ovog scenarista i ona mu omogućava da istovremeno radi na nekoliko serijala.

Svijet stripa upoznao ga je 2003. godine kada izdavačka kuća Delcourt pokreće serijal od za sada objavljena 3 albuma “Salem la noire” koje prema njegovu scenariju crta Stéphane Créty i u kojima susrećemo srednjovjekovne vještice i njihove progonitelje, crnu magiju i sitne kradljivce.

Suradnja ovog dvojca nastavlja se i na znanstveno-fantastičnom serijalu Acriboréa. Serijal je završen s ukupno 5 albuma koji su u Francuskoj izašli u razdoblju od 2006. do 2008. za izdavačku kuću Delcourt.

U serijalu “Les Seigneurs de Cornwall” (crtač Alessio Lapo) u kojem su dosad izašla 2 albuma (2009. i 2011., Soleil) naš gost nas upoznaje s keltskim mitovima, legendama i borbama za prijestolje u drevnoj Britaniji.

Interesantno je da je albume prema Corduriéovim scenarijima radilo nekoliko crtača s ex-yu prostora: Dražen Kovačević album “L'Épée de feu” (Soleil, 2009.), Živorad Radivojević dva albuma serije “One” (Le Lombard, 2009. i 2010.), Leo Pilipović prvi album od planirane serije albuma “Ravermoon” (Soleil, 2010.), a nama najzanimljivija suradnja je ona s Vladimirom Krstićom Lacijem.

Ovaj dvojac na ovogodišnjem MaFestu predstavlja francusko-belgijsku školu stripa i njihov uspješan projekt Sherlock Holmes.

Riječ je o albumima koji su dio nove Soleilove kolekcije nazvane “Collection 1800” kojom se publici želi ponuditi nešto novo u svijetu BD produkcije: kratki serijali s likovima iz popularne književnosti u novom okruženju.

Do sada su u Francuskoj izašla 3 albuma ovog junaka dok u hrvatskom prijevodu imamo prva dva - Sherlock Holmes & Londonski vampiri: Zov krvi (Libellus, 2010.) i Sherlock Holmes & Londonski vampiri: Mrtvi i živi (Libellus, 2011.). Ova dva albuma su zaokružena cjelina dok treći album započinje novu priču nazvanu Sherlock Holmes & Le Necromicon.

Na druženju u Makarskoj očekujemo zanimljive odgovore od ovoga maštovitog gosta…

Ante Prgomet

Prevoditelj

Posjetitelji Online

We have 51 guests and no members online

MaFest Lokacije

- Pivnica "Pivac"
- Kongresna dvorana, Hotel "Meteor"
- Konoba "Kalalarga"
- Gradska galerija Antuna Gojaka
- Umjetnička galerija Gale Rica

Sve lokacije pogledajte na Google Mapi ovdje.

Presjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović pokroviteljica je 9. MaFesta.

Pretraga

MaFest Staff

Da bi sve prošlo kako treba, MaFestu je neophodan i kvalitetan staff. Stoga, ako ste stariji od 18 godina i želite se aktivno uključiti u stvaranje festivala te od toga imati i određene konkretne koristi - javite nam se! Naša e-mail adresa je:

info@mafest.com

Sponzori

       
Grad Makarska Turistička Zajednica Grada Makarska Mesna Industrija Braća Pivac Vrgorac Hoteli Makarska
       
Ožujsko Pivo Promet Makarska Ministarstvo Kulture RH Ožujsko Pivo
       
Premis Makarska Julius Meinl OTP Banka All In Makarska Riviera