ссылка тут РіРѕСЂРѕСЃРєРѕРї совместимость женщина лев мужчина СЃРєРѕСЂРїРёРѕРЅ РіРѕСЂРѕСЃРєРѕРї мужчина стрелец женщина козерог РіРѕСЂРѕСЃРєРѕРї любовь Рё секс телец РіРѕСЂРѕСЃРєРѕРїС‹ для СЃРєРѕСЂРїРёРѕРЅР° РЅР° 2016 РіРѕРґ РіРѕСЂРѕСЃРєРѕРї рыбы РЅР° вторую половину 2016 РіРѕРґР° РіРѕСЂРѕСЃРєРѕРї совместимости

Milorad Vicanović Maza

milorad-vicanovic-maza-160


Milorad Vicanović Maza - (Bosna i Hercegovina)

Milorad Vicanović – Maza (Banja Luka, 1965.) crtač je stripova koji živi i radi u Laktašima. Stripom se počeo baviti početkom 1980-ih, a svoj prvi rad objavljuje 1985. godine.

Do 2006. većinom crta stripove u kraćoj formi te ilustracije za knjige, časopise i udžbenike, a 2004. godine započeo je i rad na svome prvome većem projektu - “Školanu Fordu” - po scenariju Nenada Suzića, koji se ugasio nakon četiri objavljena broja.

Dvije godine poslije, one već spomenute 2006., na poziv Marka Stojanovića započinje rad na trećem albumu iz serijala “Vekovnici” pod naslovom “Prah”, a suradnja se potom nastavlja i na četvrtom broju (“Pepeo”).

2009. završava prvu epizodu vestern-stripa “Divlji vjetar” po scenariju Rajka Radovanovića, a 2010. započinje svoj prodor na francusko-belgijsko tržište albumom “Triangle Rose” koji radi s Michelom Dufranneom, a koji je “Quadrants Soleil” objavio u rujnu 2011. te koji je potom izdan i u Njemačkoj.

Za vrijeme rada na “Trianglu” Maza potpisuje i svoj prvi ugovor s francuskim “Soleilom” za serijal “Wunderwaffen” (scenarist je Richard D. Nolane), koji je prvobitno trebao imati samo dva nastavka ali je tijekom rada na prvom albumu odlučeno da se odradi i treći kako bi priča bila bolje zaokružena. No to nije bilo sve...

Naime, prvi album - “Le Pilote du Diable” - objavljen je 2012., a drugi, treći i četvrti (!?) - “Aux portes de l’Enfer”, “Les Damnés du Reich” i “La main gauche du Führer” - 2013.”! Da, dobro ste pročitali: tri albuma u jednoj godini! I kao da to nije dosta, trenutačno radi i na petom nastavku čiji će naslov biti “Disaster Day”. Inače, za ovu i sljedeću godinu planirana su još čak 3 albuma što je podatak koji već sam za sebe dovoljno govori o kvaliteti projekta koji je u startu trebao imati samo dva nastavka.

Nevjerojatna brzina rada na prvom albumu “Wunderwaffena” dovela je (opet) Mazu do situacije da tijekom rada na njemu potpiše ugovor za tri albuma unutar serijala “Lady Spitfire” (scenarist: Sebastien Latour) za izdavačku kuću “Delcourt”. Prvi i drugi album - “La fille de l’air” i “ Der Henker” objavljeni su 2012., a treći nastavak - “Une pour tous et tous pour elle” - 2013. godine.

Naravno, baš kao i kod “Wunderwaffena”, i ovdje se suradnja nastavila i dalje tako da četvrti album pod nazivom “Desert Air Force” možemo očekivati već u svibnju ove godine.

Nadalje, vrijedi spomenuti da se “Wunderwaffen” i “Lady Spitfire” također objavljuju i u Njemačkoj te u Nizozemskoj, a u pripremi je i japanska verzija prva četiri “Wunderwaffena”.

Pored svega navedenog, 2013. godine sa Jean-Peirreom Pecauom za “Delcourt” objavljuje prvi dio trodijelne priče “Oméga” unutar serijala “Jour J”, a pri kraju je i drugi dio.

U konačnici, kad se podvuče crta, prve četiri godine rada za francuske izdavače Maza je završio s 10 (?!) objavljenih albuma što je uistinu koliko fantastična toliko i nevjerojatna brojka!

Inače, u ovome trenutku Maza se sprema za rad na još dva nova projekta, a paralelno sa svim ovim što je tu navedeno za “Story and Media” iz Indianopolisa potpisuje “Distractions” (trenutačno crta četvrti nastavak koji će ujedno biti i zadnji).

Na kraju, ne smijemo zaboraviti da je, pored toga što je sjajan crtač, Maza i dugogodišnji organizator “Salona stripa” u Laktašima koji se održava već evo sedmu godinu za redom.

milorad-vicanovic-maza-1

Prevoditelj

Posjetitelji Online

We have 56 guests and no members online

MaFest Lokacije

- Pivnica "Pivac"
- Kongresna dvorana, Hotel "Meteor"
- Konoba "Kalalarga"
- Gradska galerija Antuna Gojaka
- Umjetnička galerija Gale Rica

Sve lokacije pogledajte na Google Mapi ovdje.

Presjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović pokroviteljica je 9. MaFesta.

Pretraga

MaFest Staff

Da bi sve prošlo kako treba, MaFestu je neophodan i kvalitetan staff. Stoga, ako ste stariji od 18 godina i želite se aktivno uključiti u stvaranje festivala te od toga imati i određene konkretne koristi - javite nam se! Naša e-mail adresa je:

info@mafest.com

Sponzori

       
Grad Makarska Turistička Zajednica Grada Makarska Mesna Industrija Braća Pivac Vrgorac Hoteli Makarska
       
Ožujsko Pivo Promet Makarska Ministarstvo Kulture RH Ožujsko Pivo
       
Premis Makarska Julius Meinl OTP Banka All In Makarska Riviera