ссылка тут РіРѕСЂРѕСЃРєРѕРї совместимость женщина лев мужчина СЃРєРѕСЂРїРёРѕРЅ РіРѕСЂРѕСЃРєРѕРї мужчина стрелец женщина козерог РіРѕСЂРѕСЃРєРѕРї любовь Рё секс телец РіРѕСЂРѕСЃРєРѕРїС‹ для СЃРєРѕСЂРїРёРѕРЅР° РЅР° 2016 РіРѕРґ РіРѕСЂРѕСЃРєРѕРї рыбы РЅР° вторую половину 2016 РіРѕРґР° РіРѕСЂРѕСЃРєРѕРї совместимости

Eric Bourgier

eric-bourgier


Eric Bourgier -
(Francuska)

Peti specijalni gost 8. MaFesta dolazi iz Francuske i zove se Eric Bourgier. Rođen 1975. u Saint-Étienneu, svoju karijeru započeo je radeći kao ilustrator, a svoj prvi album - veoma dobar one shot po scenariju Fabricea DavidaLive War Heroes” objavio je 2003.

Tri godine poslije, 2006., Bourgier zajedno s Davidom objavljuje prvi album iznimno hvaljenog serijala “Servitude” koji ih je obojicu vinuo u sam vrh francuske strip-scene. Riječ je o priči koja se proteže u imaginarnom svijetu nastanjenom ljudima i brojnim drugim stvorenjima iz mašte, a u njoj Bourgier potpisuje i crtež i kolor. Što se same teme “Servitudea” tiče, treba napomenuti kako je riječ o fascinantnom predlošku kojeg je do u najsitnije detalje David razradio i za kojeg bi se moglo reći da dijeli isti univerzum sa svjetski poznatom “Igrom prijestolja”, a rezultat svega toga su brojni hvalospjevi od strane i kritike i čitatelja, kako za njega tako i za Bourgiera koji je sve to oživio svojim fascinantnim crtežom koji uistinu ostavlja bez daha.

Premda je “Servitude” izvorno bio planiran kao trilogija, zbog sjajnih kritika i izvrsne prodaje priča će se i dalje nastaviti i to kroz, koliko je u ovome trenutku poznato, najmanje pet albuma, no imajući u vidu kvalitetu ova tri dosad objavljena albuma (Le Chant d’Anoroer (2006.), Drekkars (2008.), L’Adieu aux Rois (2011.)), mislim da nećemo pogriješiti ako kažemo da taj planirani peti album definitivno neće biti i zadnji, a s konstatacijom francuskih kritičara koji kažu “kako “Servitude” u kolekcijama svih stripofila, pa i onih najzahtjevnijih, zauzima posebno mjesto” naprosto se ne može ništa drugo nego u potpunosti složiti.

Za kraj, treba spomenuti da je Bourgier zajedno s još nekoliko poznatih autora sudjelovao i u projektu “Paroles de la guerre d’Algérie 1954-1962” koji je objavljen prošle godine, a za koji je nacrtao naslovnicu.

eric-bourgier

Prevoditelj

Posjetitelji Online

We have 52 guests and no members online

MaFest Lokacije

- Pivnica "Pivac"
- Kongresna dvorana, Hotel "Meteor"
- Konoba "Kalalarga"
- Gradska galerija Antuna Gojaka
- Umjetnička galerija Gale Rica

Sve lokacije pogledajte na Google Mapi ovdje.

Presjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović pokroviteljica je 9. MaFesta.

Pretraga

MaFest Staff

Da bi sve prošlo kako treba, MaFestu je neophodan i kvalitetan staff. Stoga, ako ste stariji od 18 godina i želite se aktivno uključiti u stvaranje festivala te od toga imati i određene konkretne koristi - javite nam se! Naša e-mail adresa je:

info@mafest.com

Sponzori

       
Grad Makarska Turistička Zajednica Grada Makarska Mesna Industrija Braća Pivac Vrgorac Hoteli Makarska
       
Ožujsko Pivo Promet Makarska Ministarstvo Kulture RH Ožujsko Pivo
       
Premis Makarska Julius Meinl OTP Banka All In Makarska Riviera