Image default

Izložba originalnih crteža Andrije Maurovića: “Stari Mačak pod Biokovom – 3. dio”

Na 10. i 11. MaFestu premijerno smo javnosti predstavili prva dva dijela originalnih crteža našega istinskog velikana i oca domaćeg stripa Andrije Maurovića koji su nastali daleke 1937. godine.

Izložene pasice potječu iz njegovih nenadmašnih klasika – “Gospodara Zlatnih bregova” i “Sablasti Zelenih močvara” – a na ovogodišnjemu, 12. po redu MaFestu, Stari Mačak u Grad pod Biokovom dolazi i po treći put.

Za navedene originale praktički su svi bili uvjereni da su trajno izgubljeni jer se desetljećima ništa nije moglo čuti o njima, a za obje prije spomenute priče koje inače pripadaju samom početku serijala o Starom Mačku scenarije je napisao maestralni Franjo Martin Fuis (Fra Ma Fu) te ih najcjenjeniji povjesničari umjetnosti i strip kritičari smatraju istinskim remek-djelima svjetskog značaja.

Ova izložba u Gradskoj galeriji Antun Gojak u Makarskoj bit će otvorena od petka 24.5. do nedjelje 26.5.2019., a ovom prilikom još jednom ćemo istaknuti kako je riječ o istinskoj nacionalnoj kulturnoj baštini i originalima koje hrvatska javnost dosad nikad nije imala prilike vidjeti.

Ulaz i na ovu izložbu Andrije Maurovića, neponovljivog velikana svjetskog značaja, bit će besplatan – kao uostalom i na sve ostale događaje na MaFestu – a termini su:

Petak (24.05.): 11.00 – 18.00
Subota (25.05.): 11.00 – 18.00
Nedjelja (26.05.): 11.00 – 15.00

Vezani članci

MaFest #13

mafest

Bliži se 12. MaFest

mafest

Na stotine nacrtanih crteža najvećih svjetskih strip-autora i fenomenalan nastup sjajnog benda Ischariotzcky obilježile drugi dan 12. MaFesta

mafest